Het Rome gevoel gaat over leven zoals jij wil
20-07-2018

Leven zoals jij wil

Geen gebaande paden

Moeiteloos genieten

Afgelopen weekend was ik weer in Rome. De stad waar ik me geïnspireerd voel en waar ik intens van geniet. Daar voel ik dat ik leef zoals ik wil en mijn eigen pad kies. Dit noem ik het Rome gevoel. Ook bij de deelnemers van De Droombaanreis zie ik het Rome gevoel altijd terug. Wat 3 dagen Rome met je kunnen doen…..

Martin kwam naar Rome zonder torenhoge verwachtingen. Hij wilde gewoon even tijd voor zichzelf om zijn richting scherp te krijgen. Na 15 jaar werken bij een bank had Martin een prima carrière. Verschillende functies gehad, leiding gegeven, een goed salaris. Naar kantoor in een mooi pak en iedere dag lunchen op de Zuidas.  Totdat de reorganisatie hem een kans bood om de bank te verlaten. 

Martin had een droom. Een droom om een eigen strandtent te beginnen. Zodat hij altijd buiten kon zijn. Op slippers en in korte broek naar het werk gaan. Genieten van de zon en het strand. Zijn eigen dingen kunnen doen en buiten het gebaande pad van de bank gaan. Martin wilde vooral zichzelf kunnen zijn.

Tijdens De Droombaanreis ging Martin aan de slag met zijn droom. Hij schreef zichzelf naar 2025, ging op onderzoek naar zijn drijfveren. In de individuele coachgesprekken, de workshops maar vooral in de waardevolle gesprekken met medereizigers tijdens de Italiaanse diners. Het Persoonlijk Droombaanplan maakte Martin duidelijk welke toegevoegde waarde hij kon bieden. Welke kwaliteiten hij wilde inzetten in werk. Het plan gaf hem houvast om richting te kiezen in zijn leven. Wat dat betekende voor zijn loopbaan. Voor Martin werd het duidelijk: zijn strandtent droom was vooral een metafoor. Om te durven kiezen voor zichzelf en daarvoor te gaan staan. 

Tijdens de sollicitaties die volgden in Nederland bleef Martin toetsen of de organisatie wel zijn ‘strandtent’ zou kunnen zijn. Inmiddels werkt hij alweer bijna een jaar bij zijn nieuwe werkgever. Hij kan inmiddels volmondig bevestigen dat hij zijn ‘strandtent’ heeft gevonden!

De metafoor gaf en geeft Martin nog steeds houvast om duidelijke keuzes te maken. Om zijn werk en leven in te richten zoals dat past voor hem. Zijn gewenste werkomgeving en de doelen die hij wil bereiken. Het Rome gevoel de strandtent droom is voor Martin. Het gaat over je eigen pad kiezen. Doen wat bij je past, over energie en plezierig werken.

Wil jij het Rome gevoel ook ervaren en toepassen in je leven? Ga mee! Ga mee op reis naar Rome. Zet je ontwikkelbudget in en kom in beweging. Schrijf je in via De Droombaanreis. De Droombaanreis Rome staat gepland op 6-9 november 2018, 29 januari-1 februari 2019 en 26-29 maart 2019.

Geschreven door Renate Bouwman
De Droombaanfabriek - Emmastraat 1 - 6862 GR Oosterbeek - M. 06 81 47 57 47 Volg De Droombaanfabriek op Twitter Kom in contact met De Droombaanfabriek op LinkedIn